MKB plein

MKB Pensioenen

Uit ervaring weten wij dat voor start ups en scale ups een pensioenregeling weinig prioriteit heeft. Elke euro is er één en die investeer je liever in je bedrijf. En: de ondernemers van nu vinden ons pensioenstelsel hopeloos ouderwets. Ze laten hun werknemers vaak zelf beslissen óf ze pensioen willen opbouwen en op welke manier.

Als werknemers dit soort zaken zelf moeten regelen gebeurt het niet, of in ieder geval niet goed. Vaak gaan mensen er pas over nadenken als er iets aan de hand is, bij fysieke life events zoals overlijden, langdurige ziekte of ouderdom. Dan worden ze wakker en moeten alle zeilen worden bijgezet om zaken vlot te trekken.

Als ondernemer wil je goed voor je personeel zorgen en natuurlijk ook voor jezelf. Door ook over pensioen na te denken, maak je als werkgever een positief verschil. Helemaal nu werknemers de riante positie hebben dat ze kunnen kiezen waar ze willen werken, is het van belang om een mooie pensioenregeling te kunnen aanbieden.

MKB pensioenen vertaalt de toekomstige life events en hypotheekvraagstukken naar het nu: hoe vind je daar oplossingen voor? En voor de start up en scale Up heel belangrijke vraag: “Wat gaat het de onderneming kosten?”

Wat hierbij bijzonder effect sorteert is de communicatie richting de deelnemers. ‘Wij gebruiken hiervoor moderne software voor waarmee snel inzicht wordt gecreëerd’. Dit leidt tot positieve reacties en tevreden werknemers.
Met het oog op Employer Branding wordt de pensioenregeling interessant voor een startup of scale up-onderneming.

Meld je gratis aan